Erilaiset suklaaherkut kuuluu ehdottomasti suosikkeihini 😋 Taas tuli kirppiksellä vastaan uusi mielenkiintoinen leivontakirja – Suussa sulava suklaa. Reseptit on loihtinut saksalainen Gabrielle Jouet.
Kirjasta löytyy monipuolisesti erilaisia suklaareseptejä, mutta valitsin taas aika helpon ohjeen eli nyt leivotaan nimensä veroisesti Yksinkertainen suklaakakku. Jo reseptiä lukiessa voi aavistella, että tästä tulee yksinkertaisesti hyvää 😊
Ohje:
125g voita
125g tummaa suklaata
2dl sokeria
ripaus suolaa
2 kananmunaa
70g vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
50g saksanpähkinöitä hakattuina
tomusokeria pinnalle
saksanpähkinän puolikkaita koristeluun
voita vuoan voiteluun
Valmistus:
1.Sulata voi ja suklaa miedolla lämmöllä ja sekoita hyvin keskenään. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi, lisää sokeri ja suola ja vaahdota vatkaimella.
2. Sekoita munat yksi kerrallaan voi-suklaamassaan. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe, siivilöi seos massan pinnalle ja hämmennä. Lisää lopuksi murskatut saksanpähkinät.
3. Levitä taikina hyvin voideltuun irtopohjavuokaan (halkaisija 26cm) ja paista 180-asteisessa uunissa (kiertoilma 160 astetta) 25 minuuttia niin, että kakku jää sisältä meheväksi.
4. Anna jäähtyä ja koristele tomusokerilla ja saksanpähkinän puolikkailla.
Jälkipuheet
Ainekset leivontaan löytyi aika pitkälti kotoa, piti ostaa vain leivontasuklaa ja saksanpähkinät. Laitoin voin ja suklaan samaan kulhoon ja sulatin ne mikrossa. Lisäsin jäähtyneeseen seokseen sokerin ja pienen hyppysellisen suolaa. Suolaa olisi voinut olla vielä ripaus enemmänkin.
Tämän jälkeen lisäsin joukkoon munat sekä jauhot. Murskasin saksanpähkinöitä perunasurvimella ja nehän on siitä kivoja, että rikkoutuvat helposti. Lisäsin vielä murskatut pähkinätkin taikinan joukkoon.
Paistoin kakkua 180 asteessa n.25 minuuttia, mutta muutama minuutti vähemmänkin olisi tässä tapauksessa riittänyt. Reunoilta kakku ehti hieman kuivahtaa, mutta ei haittaa!
Kakun päälle tupsuttelin vähän tomusokeria ja asettelin saksanpähkinöitä. Suklaa ei pettänyt tälläkään kertaa ja tämä Yksinkertainen suklaakakku oli ihanan makuista 😋 Kakkupalalle pieni lämmitys mikrossa ja päälle loraus vanilijakastiketta, niin on kyllä hyvää!
Kakku oli myös tosi helppo tehdä ja säilyy hyvin jääkaapissa, joten iso suositus tälle reseptille 👍Saksanpähkinän voi halutessaan jättää myös pois, mutta oli ihan kiva lisä tässä suklaakakussa. Reseptihän on aika samankaltainen kuin esim. brownie tai mutakakku, eli suklaista helppoa ja hyvää 🤗
Ensi kerralla hyödynnetään viime kesän lakkoja!