K-ruoka lehdestä nro 5 nappasin tällä kertaa reseptitestiin vegaanisen brownien. Itsellä kyllä tulee käytettyä eläinkunnan tuotteita aika paljonkin, mutta mielelläni kokeilen myös vegaanisia reseptejä. Olisi ihan aiheellista välillä pysähtyä pohtimaan, voisinko korvata eläinperäisiä tuotteita jollakin muulla vaihtoehdolla? Leivonnassakin tämä usein on mahdollista. Ja toisaalta, onhan myös hyvä olla hallussa joku resepti mahdollisia vegaanivieraita varten 😊 Tämä olkoon blogin ensimmäinen vegaaninen resepti, mutta ei varmasti viimeinen!
Ohje:
1levy (200g) Pirkka tummaa leivontasuklaata (55%)
100g Pirkka leivontamargariinia
2 ½d Pirkka barista kaurajuomaa
1dl fariinisokeria
1dl sokeria
2 ½dl vehnäjauhoja
1dl Pirkka kaakaojauhetta (tummaa)
2tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
Kuorrute:
50g leivontamargariinia
2rkl Pirkka barista kaurajuomaa
2dl tomusokeria
2rkl Pirkka kaakaojauhetta (tummaa)
Lisäksi:
2rkl Pirkka suklaanmakuisia strösseleitä
Valmistus:
1.Rouhi puolet (100g) suklaasta ja siirrä sivuun. Sulata margariini ja toinen puolikas suklaasta mikrossa tai miedolla lämmöllä kattilassa.
2. Lisää sulatettuun suklaaseokseen huoneenlämpöinen kaurajuoma ja sokerit. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele suklaaseoksen joukkoon. Sekoita joukkoon suklaarouhe.
3. Vuoraa uunivuoka (n.27*20cm) leivinpaperilla ja kaada sinne brownie.
4. Paista 175 asteisessa uunissa n.35min. Brownie saa jäädä keskeltä pehmeäksi. Anna jäähtyä.
5. Valmista kuorrute. Sulata margariini mikrossa tai kattilassa. Lisää joukkoon kauramaito ja lisää lopuksi muut aineet sekoittaen.
6. Levitä kuorrute jäähtyneen brownien päälle. Koristele suklaaströsseleillä.
Jälkipuheet
Tällä reseptillä saa aikaan suklaaöverit 😅 Jätin suklaarouheeseen aika isojakin sattumia ja sen kyllä syödessä huomasi maukkaina suklaapaloina. Ihanan makuinen brownie, enkä juurikaan huomaa maussa eroa ei vegaaniseen verrattuna.
Useimmiten brownie resepteissä on siis käytetty kananmunaa, mutta näköjään onnistuu aivan hienosti ilmankin. Koostumus ei ollut yhtään kuiva vaan kauramaito ja margariini tuo siihen riittävästi kosteutta. Kauramaito on itselle vielä aika vieras tuote ja kaupan hyllyllä notkuvat makuvariaatiot jaksaa hämmästyttää runsaudellaan.
Brownien valmistus oli helppoa. Toki suklaan rouhiminen oli helteisenä kesäpäivänä meinasi olla hieman sottaista puuhaa. Myös täyte oli helppo valmistaa ja levittää. Täyte teki vielä koostumuksesta erityisen suklaisen ja herkullisen.
Jääkaapissa säilyttäessä suklaa luonnollisesti kovettuu, eikä maku silloin pääse oikeuksiinsa. Pieni lämmitys mikrossa ennen tarjoilua tekee siitä super herkullista 😋 Suklaabrownie maistuisi tietysti ihanalta myös vaniljajäätelön kanssa. Tämä oli erittäin hyvä brownie resepti myös meille ei vegaaneille!
Ensi kerralla hyödynnetään puutarhan satoa eli raparperia!