Löysin viime talvena kirpparilta kirjan Maittavat suklaaherkut, jossa on 250 sivua herkullisen näköisiä suklaareseptejä. Koska tässä kirjassa on mistä valita, nappasin heti kirjan alkupäästä helpon tuntuisen suklaavuokakakku reseptin.
Ohjeessa jauhot ja sokeri on ilmoitettu grammoina, mutta muutin ne deseiksi, koska en ihan luota enää omaan keittiövaakaan. Ei kun testaamaan!
Ohje:
350g (n.5,5dl) siivilöityjä jauhoja
3½tl leivinjauhetta
3rkl siivilöityä kaakaojauhetta
225g (n.2,5dl) hienoasokeria
225g pehmeää margariinia
4 vatkattua munaa
4rkl maitoa
50g maitosuklaarakeita
50g tummia suklaarakeita (jätin tämän pois)
50g valkosuklaarakeita
tomusokeria koristeluun
Valmistus:
1.Laita kaikki ainekset suklaarakeita ja tomusokeria lukuun ottamatta kulhoon ja vatkaa tasaiseksi.
2.Sekoita joukkoon suklaarakeet.
3.Voitele uunivuoka (käytin metallista 30*24cm). Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta lastalla. Paista 180 asteessa 30-40min. Anna jäähtyä.
4.Koristele kakku tomusokerilla ja tarjoile neliöiksi leikattuna.
Jälkipuheet
Annoin kakun hieman jäähtyä, mutta ensimmäistä palaa maistaessa, se oli vielä ihanasti sisältä lämmin. Suklaarakeet oli pehmeitä suussa sulavia sattumia ja kiva lisä muuten arkisessa kakussa. Tämä suklaakakku sopii hyvin kahvipöytään. Kakusta tulee n.15 annospalaa.
Valmistus oli helppoa ja nopeaa. Paistoin kakkua 40min, mutta hieman lyhyempikin paisto olisi varmasti riittänyt. Suklaarakeina käytin Pirkan maito- ja valkosuklaahippuja (150g/pss). Jätin tummasuklaan pois, ettei jäisi niin monta pussin pohjaa kaapin perukoille pyörimään.
Seuraavana päivänä kakku on jo vähän kuivahtanut, mutta pieni pyöräytys mikrossa tekee sille ihmeitä.
Seuraavalla viikolla leivotaan pullaa!