Halusin valita nyt jonkun aika helpon reseptin ja löysin Maittavat suklaaherkut kirjasta suklaa-ananaskakku ohjeen, jota päätin kokeilla. Ohje ei heti ensin ihan vakuuttanut. Epäröin, miltä ananas mahtaa maistua suklaakakussa. Toisinaan on kuitenkin kiva kokeilla joku villikortti resepti eikä aina vaan niitä, mitä on tehnyt ennenkin. Odotukset ei siis lähtötilanteessa olleet kovin korkealla 🙂
Ohje:
150g kevyt margariinia
125g hienoasokeria (n.1,5dl)
100g siivilöityjä jauhoja (n.1,5dl)
3rkl siivilöityä kaakaojauhetta
2½tl leivinjauhetta
2 munaa
225g ananaspaloja omassa mehussaan (tölkistä)
1 1/4dl maustamatonta kevytjugurttia
n.1rkl tomusokeria
suklaaraastetta koristeluun
Valmistus:
1.Sekoita margariini, sokeri, jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja munat isossa kulhossa. Vatkaa tasaiseksi. Taikina jää aika löysäksi.
2. Voitele pyöreä uunivuoka (halkaisija n.20cm) kevyesti rasvalla. (Käytin 22cm irtopohjavuokaa)
3. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta lastalla. Paista 190 asteessa 20-25min. Anna jäähtyä kunnolla.
4. Valuta ananaspalat ja pilko pieniksi. Laita osa sivuun. Sekoita muut jugurttiin ja makeuta tomusokerilla.
5. Levitä ananas-jugurttiseos kakulle ja koristele lopuilla ananaspaloilla. Ripottele päälle suklaaraaste.
Jälkipuheet
Suklaakakku yhdistettynä jugurtti-ananas täytteeseen olikin positiivinen yllätys! Aluksi pelkäsin onko seos löysää ja valuu pois kakun päältä, mutta se pysyikin paikallaan yllättävän napakasti.
Ohjeessa sanotaan, että kakku olisi hyvä syödä kahdessa päivässä, mutta säilyy jääkaapissa kyllä hieman pidempäänkin. Ehkä päällinen alkaa vähän kuivahtamaan. Mielestäni kakku oli parhaimmillaan jääkaappi kylmänä. Silloin jugurtti ja ananas maistuu kivan raikkaalta. Maku asioita totta kai!
Kakun valmistus oli helppoa ja työvaiheita vain muutama. Paistaessa kakun reunat pääsi hieman kuivahtamaan, mutta se ei haitannut lopputulosta ollenkaan.
Pirkka sarjasta löysin pieniä ananaspaloja, jotka oli juuri sopivia tähän tarkoitukseen. Käytin ne ihan sellaisenaan, eikä tarvinnut pilkkoa enää pienemmäksi. Jugurttina käytin Arlan Lempi kreikkalaista jugurttia. Ananaspalat kannattaa valuttaa kunnolla ylimääräisen nesteen välttämiseksi. Seos oli helppo levittää kakun päälle, mutta kakun on hyvä antaa jäähtyä kunnolla ennen koristelemista.
Lopuksi raastoin muutaman palan tummaa leivontasuklaata ja ripottelin sen kakun päälle. Tämäkin toi vielä kivasti suklaan makua kakkuun.
Tämä resepti oli hyvä muistutus, että pienestä alun epäröinnistä huolimatta, lopputulos voi olla hyvä ja onnistunut. Aina toisinaan kannattaa kokeilla jotain uutta!
Vaikka tämä suklaakakku itsessään on hyvin ”peruskauraa” voi sen näinkin vähällä vaivalla, koristelemalla, tuunata arjen yläpuolelle. Ananaksen sijasta tähän olisi varmasti käynyt mikä tahansa muukin säilyke hedelmä. Ja, koska odotukset ei ollut korkealla, tuli tästä onnistumisesta oikein erityisen hyvä mieli!
Ensi viikolla tehdään jotain pientä tuliaisiksi 😊