Edellisellä leivontakerralla aloin haaveilemaan rahkapiirakasta. Se jotenkin juolahti mieleen pääsiäisestä ja keväästä. Vaikka ulkona maisemat on tällä hetkellä enemmänkin talviset, ei anneta sen latistaa tunnelmaa, kyllä se kesäkin sieltä aikanaan vielä tulee 😊☀️
Selailin kirjasta sopivaa reseptiä. Niitä löytyikin muutamia ja valitsin Aura Liimataisen Parasta kotiruokaa ja makuja maailmalta kirjasta helpon tuntuisen Rahkatorttu ohjeen. Samassa kirjassa on myös Hieno rahkatorttu ohje, ehkä sitäkin voisi kokeilla joskus myöhemmin.
Ohje:
Rahkatortun täytteeseen voi paloitella tölkillisen (noin 400g) säilöttyjä aprikooseja tai persikoita.
Pohja:
100g margariinia tai voita
½dl sokeria
1 kananmuna
2¼dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
Täyte:
1tlk (250g) maitorahkaa
1 kananmuna
4rkl sokeria
2tl vanilliinisokeria
1rkl sitruunamehua
(½dl rusinoita)
Vuokaan:
margariinia tai voita
Valmistus:
1.Voitele piirasvuoka. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Vatkaa pehmeä rasva sekä sokeri vaahdoksi. Lisää muna edelleen vatkaten. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää taikinaan.
3. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunan puoliväliin.
4. Sekoita täytteen ainekset ja levitä vuokaan taikinan päälle.
5. Paista torttua uunin keskitasossa 25-30 minuuttia.
Jälkipuheet
Tämä torttu oli kiva ja aika nopea ja helppo tekoinen. Aloitin tietysti taikinasta. Vatkasin margariinin ja sokerin keskenään ja lisäsin joukkoon munan. Tämän jälkeen sekoitin joukkoon jauhot ja vatkasin taikinan tasaisen notkeaksi. Valitsin tällä kertaa sydämen muotoisen piirakkavuoan ja voitelin sen. Kaadoin taikinan vuokaan ja painelin sen tasaisesti pohjalle ja reunoille.
Seuraavaksi valmistin rahkatäytteen. Laitoin kulhoon maitorahkan, kanamunan, sokerit ja sitruunamehun ja sekoitin tasaiseksi. Täytteen joukkoon voi laittaa myös rusinoita, mutta en itse oikein pidä rusinoista niin jätin väliin. Rahkatäytteestä tuli mielestäni herkullisen makuinen. Tämän jälkeen kaadoin täytteen vuokaan taikinan päälle.
Valitsin tortun täytteeksi säilykepersikoita. En pilkkonut niitä sen kummemmin vaan asettelin ne viipaleina rahkatäytteen päälle. Paistoin torttua uunissa noin 25 min. jolloin reunat alkoi jo vähän saamaan väriä.
Torttu oli raikas ja hyvän makuinen. Pohja oli ehkä aavistuksen kuiva, mutta toisaalta rahkatäytettä oli juuri sopivasti ja persikat oli ihanan makuisia, joten kokonaisuus oli oikein toimiva. Eli tämä rahkatorttu täytti keväisen raikkaat odotukset 😊
Ensi kerralla hyödynnetään puolukoita pakastimesta!