Harvemmin tulee ostettua mansikoita, mutta onhan ne nyt hyviä 😋 Mansikkakausi on loppusuoralla ja ajattelin, että leivon niistä vielä jotain hyvää. Aika perinteisesti mansikkaa tietenkin käytetään erilaisissa kakuissa, onhan se maukas ja näyttävä marja. Sopivaa reseptiä etsiessä löysin Parasta kotiruokaa ja makuja maailmalta kirjasta (Aura Liimatainen) Mansikkainen unelmatorttu ohjeen. Kyseessä on siis kääretorttu, enkä ole aikoihin kääretorttua tehnyt, joten nyt on hyvä hetki kokeilla tätä reseptiä!
Ohje:
Pohja:
½dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja (käytin Maizenaa)
1tl leivinjauhetta
4 kananmunaa
1½dl sokeria
Täyte:
2dl mansikkamarmeladia tai vadelmahilloa (käytin vadelmahilloa)
2dl kuohukermaa
1rkl sokeria
3dl mansikoita
Valmistus:
1.Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Vuoraa reunallinen uunipelti leivinpaperilla.
2. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään.
3. Vatkaa kulhossa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos siivilän läpi kaapimella sekoittaen. Levitä taikina pellille ja paista torttua uunin keskitasossa 6-7 minuuttia.
4. Ota leivinpaperi, jolle levität vähän sokeria ja kumoa paistettu torttu leivinpaperin päälle. Irrota alustana ollut leivinpaperi ja anna torttupohjan jäähtyä.
5. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sokeri. Paloittele mansikat.
6. Levitä jäähtyneelle torttulevylle ensin mansikkamarmeladi tai vadelmahillo, sitten kermavaahto ja lopuksi mansikat.
7. Kääri torttu rullalle leivinpaperin avulla. Painele alku sormin nipistellen, jotta tortusta tulee tiivis. Anna tortun muotoutua paperiin käärittynä.
8. Leikkaa kääretorttu parin sentin viipaleiksi tarjoilua varten.
Jälkipuheet
Kääretortun valmistus oli melko helppoa ja mansikan ja kermavaahdon yhdistelmä toimii aina 😊
Pohja valmistui nopeasti. Käytin perunajauhojen sijaan Maizenaa, koska perunajauhoja olikin liian vähän. Täytyykin lisätä perunajauhot ostoslistalle!
Huomasin, että pelti, jossa paistoin torttupohjan olikin vähän vino, joten reunat jäivät toisesta päästä hieman epätasaiseksi. Tällä ei onneksi ollut lopputuloksen kannalta mitään merkitystä. Paistamisessa saa olla kuitenkin tarkkana, ettei pinta ehdi tummua.
Ostin mansikoita 250g rasian ja se oli määränä aika sopiva tähän kääretorttuun. Muutama mansikka piti tietysti koe maistaa 😅 Viipaloin mansikat ja vatkasin kermavaahdon sillä aikaa, kun torttupohja oli jäähtymässä.
Käytin tortun pohjalla vadelmahilloa. Kermaa jäi jonkin verran yli ja muutenkin täytteitä tuli aika runsaasti. Tortun kääriminen meni kuitenkin hyvin ja se asettui yllättävänkin helposti muotoonsa. Lopuksi leikkasin tortun viipaleiksi. Mansikka ei säily hyvänä kovin pitkään, joten tämä torttu on hyvä syödä aika pian 😊
Näin on kesäinen kääretortturesepti testattu ja ensi kerralla tehdään jotain mustikasta!