Nyt olin mainoksen uhri ja nappasin kauppareissulta mukaani keksiesittelyn yhteydessä olevan Lotus Biscoff juustokakku reseptin. Kakkuun tulee mm. Lotus Biscoff keksejä ja Lotus Biscoff Spread keksilevitettä. Näitä tuotteita en ole koskaan vielä testannutkaan. Mielenkiinnolla siis kokeilemaan!
Ohje:
100g voita
200g Lotus Biscoff keksejä
600g maustamatonta tuorejuustoa
2,5dl kermaa
1dl tomusokeria
1tl vaniljasokeria
1 purkki Lotus Biscoff Speard (440g)
Koristeluun Lotus Biscoff keksejä
Valmistus:
1.Yhdistä sulatettu voi ja murskatut Lotus Biscoff keksit. Painele muruseos kakkuvuoan pohjalle (irtopohjavuoka, halkaisija n.24cm) ja laita jääkaappiin.
2. Vatkaa kulhossa tuorejuusto ja kerma sähkövatkaimella. Siivilöi joukkoon tomu- ja vaniljasokeri varovasti käsin sekoittaen. Levitä täyte murupohjan päälle ja laita kakku takaisin jääkaappiin.
3. Lämmitä Lotus Biscoff Speard mikrossa (irrota kansi ja folio purkista) n. 40sekuntia, jotta se pehmenee.
4. Kaada levite juustokakun päälle ja laita takaisin jääkaappiin hyytymään vähintään tunniksi ennen tarjoilua.
5. Koristele murennetuilla Lotus Biscoff kekseillä.
Jälkipuheet
Tuli hyvä kakku! Maku on ihanan karamellinen ja makea. Tuorejuustotäyte sopii hyvin makean keksipohjan ja -levitteen kanssa. Tämä keksilevite minua kiinnosti erityisesti. Se oli todella helppo lämpimänä kaataa kakun päälle, ei ollut ollenkaan tahmaista tai sotkevaa. Jääkaapissa keksilevite jähmettyi hyvin kakun pinnalle. Lämpimänä levite oli aivan erityisen maukasta. Kannattaa maistaa! 😋
Usein suosin raaka-aineissa mielellään kotimaista, jos mahdollista. Tällä kertaa löysin kuitenkin sopivasti alennushyllystä Creame Bonjour tuorejuustoja, joissa parasta ennen päiväys oli lähestymässä. Kotimaisuus on tärkeää, mutta niin on hävikin vähentäminenkin. Mielelläni hyödynnän näitä päiväystarjouksia, jos tiedän että minulla on tuotteelle käyttöä.
Lotus Biscoff keksejä oli kaupassa kolme eri makuvaihtoehtoa: maitosuklaa, vanilja sekä biscoff cream, joista valitsin jälkimmäisen. Nämä oli tosi hyvän makuisia karamellisoituja keksejä, jotka sopivat oikein hyvin juustokakun pohjaan.
Annoin kakun hyytyä muutamia tunteja ennen maistamista, mutta kyllä juustokakun on parempi antaa tekeytyä jääkaapissa yön yli, jos vain mahdollista. Kakku oli maistuvampi ja pysyi paremmin kasassa seuraavana päivänä. Vein kakun työpaikan kahvipöytään, josta se hävisi nopeasti parempiin suihin. Kehujakin tuli, joten suosittelen kokeilemaan tätä herkullista juustokakkua 😊
Ensi kerralla testataan vegaaninen resepti!