Tällä kertaa olikin vaikea löytää mieleistä reseptiä kokeiltavaksi. Tarkoitus oli siis käyttää pakastimesta viime kesän lakkoja ja leipoa niistä jotain hyvää. Selasin omat leivontakirjat läpi, enkä löytänyt mitään mielenkiintoista. Nettiäkin selailin aikani ja lopulta päädyin kokeilemaan Valion sivuilla olevaa Lakkaunelmatorttua. Mitään kovin erikoisen hyvää kääretorttua en ole onnistunut ennen tekemään, joten katsotaan kuinka tällä kertaa käy!
Ohje:
4 kananmunaa
1½dl sokeria
4rkl vehnäjauhoja
2rkl perunajauhoja
3rkl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
Täyte:
2dl Valio keittiön kuohukermaa
250g Valio maitorahkaa
1dl sokeria
1tl vanilijasokeria
3dl (180g) lakkoja
Valmistus:
1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahdon joukkoon, siivilän läpi. Sekoita varoen. Kaada taikina voidellulla leivinpaperilla vuoratulle uuninpannulle. Paista 200 asteessa n. 10 minuuttia.
2. Kumoa kypsä torttu leivinpaperille, johon on ripoteltu sokeria. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää maitorahka, sokerit sekä lakat hieman soseutettuna.
3. Levitä täyte pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Kääri torttu rullalle niin, että sauma kohta jää tortun alle. Anna tortun tekeytyä jääkaapissa muutama tunti leivinpaperiin käärittynä.
Jälkipuheet
Otin lakat pakastimesta sulamaan edellisenä päivänä ja ne maistui pitkästä aikaa niin hyvältä 😋 Vatkasin munat ja sokerin yleiskoneessa, jonka jälkeen sekoitin joukkoon jauhot. Mielestäni sekoitin taikinan ihan hyvin, mutta kun kaadoin sen pellille oli taikina jotenkin erikoisen raidallinen.
Paistoin torttupohjaa uunissa tasan 10 min. Paiston aikana taikina kupruili muutamasta kohdasta ja paiston jälkeen oli selvästi havaittavissa muutama erityisen tumma ja epätasainen kohta. Sekoitinko sittenkin huonosti vai mikä meni pieleen, mutta en antanut sen nyt haitata…
Valmistin täytteen ohjeen mukaan ja pienin lakkoja haarukalla sopivan kokoiseksi. Täyte oli ihanan makuista ja sitä oli aika runsaasti, ei haitannut ollenkaan vaan nautiskelin ylimääräiset iltapalalla 😋 Kääretortun rullaaminen meni ihan hyvin, mutta pohjasta tuli aika ohut. Se pysyi kyllä ehjänä ja hyvin kasassa, mutta olisin toivonut sen olevan jotenkin kuohkeampi. Nyt lopputulos oli kovin lässähtänyt. Annoin kääretortun tekeytyä jääkaapissa leivinpaperiin käärittynä muutamia tunteja.
Vaikka koostumukseltaan kääretorttu ei ollut ihan mieleinen oli maku taas hyvä ja siinä mielessä lopputulos oli ihan ok. En vielä tälläkään kertaa onnistunut tekemään erityisen hyvää kääretorttua, mutta täytyy jatkaa sinnikkäästi harjoittelua 😁
Lopuksi täytyy sanoa, että kivat on nuo Valion nettisivut ja sieltä löytyykin reseptejä jos jonkinlaista. Lakka on kyllä hyvä marja ja olisi kiva löytää joku oikein hyvä resepti, jonka voisi ottaa ihan vakituiseen käyttöön. Tähän asti ehkä paras on ollut ihan valmis torttupohja, siihen päälle vanilijarahka ja lakat. No jatkan näitä omia reseptitestejä jälleen pian 😊
Ensi kerralla käytetään kesän herkkua raparperia!