Huomasin, että pakastimessa on vielä käyttämättä viime vuoden satoa, raparperia ja mustikoita. Näin kesäkuussa olisi jo korkea aika hyödyntää nämä viime kesän herkut. Löysin Maukasta kotiruokaa kotikeittiöstä (Kaarina Roininen) kirjasta helpohkon raparperipiirakka reseptin. Tämä resepti sopisi yhtä hyvin esim. mustikalle, herukoille tai omenalle, jos pakastimesta vielä löytyy viime kesän satoa.
Ohje:
2 munaa
1dl sokeria
1dl maitoa
½dl öljyä tai juoksevaa margariinia
2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
Pinnalle:
3-5dl raparperipaloja, pieniä omenakuutioita tai marjoja
Päälle:
½dl fariinisokeria
1tl perunajauhoja
½tl kanelia tai 1/4tl inkivääriä
Valmistus:
1.Sekoita munat ja sokeri keskenään.
2. Lisää maito ja öljy sekoittaen.
3. Sekoita joukkoon vehnäjauho-leivinjauheseos (eli sekoita ensin leivinjauhe vehnäjauhoihin).
4. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 24-26cm) ja kaada siihen taikina. Taikina on melko löysää.
5. Ripottele päälle raparperipalat.
6. Sekoita keskenään sokeri, perunajauhot ja kaneli tai inkivääri. Ripottele seos piirakan pinnalle.
7. Paista piirakka uunissa 200 asteessa alimmalla tasolla n.25-30min.
Jälkipuheet
Tosi kiva tuli tästä raparperipiirakasta! Piirakka on koostumukseltaan ihanan pehmeää, mutta päälle tuleva täyte tuo siihen pientä rapeutta. Mukavaa vaihtelua oli se, että tässä ohjeessa ei käytetty voita, itse laitoin taikinaan vaan rypsiöljyä ja se toimi oikein hyvin.
Taikina oli helppo tehdä ja oli tosiaan aika löysää. Raparperiä minulla oli varmaan alle tuon 3dl, mutta hyvin sekin riitti. Paistoin piirakkaa n.25min. ja tuli oikein nätti paistopinta.
Piirakassa maistuu ihanasti raparperin kirpeys ja kaneli. Inkiväärikin olisi varmasti ollut hyvä vaihtoehto kanelille. Lauantai ilta, televisiosta Farmi Suomi ja juuri uunista tullut raparperipiirakka. Oli niin hyvää, että tuli syötyä toinenkin pala.
Ensi viikolla yhdistetään suklaa ja ananas!