Monesti joulun aikaan tulee leivottua jotain, mutta nyt en ollut suunnitellut mitään erityistä. Selailin kuitenkin joulukuun K-ruokalehteä ja siellä oli yksi ihan mielenkiintoinen juustokakku resepti, mutta koska juuri tein juustokakkua ohitin sen tällä kertaa. Ehkä testaan sitä joskus myöhemmin… Ihan lehden lopussa löytyi kuitenkin ohje After Eight brownista. Minulla oli juuri sopivasti pieni paketillinen After Eight suklaita, jotka oli päässyt välissä jäätymään ja sitten taas sulamaan ja siitä syystä täyte oli osittain pursunnut ulos ja paperit oli tiukasti kiinni suklaissa 😅 Mietin jo suklaiden pois heittämistä, mutta tämä ohje tuli ihan tilauksesta eteeni ja päätin hyödyntää kovia kokeneet After Eight suklaat tähän brownie reseptiin. Kokeillaan!
Ohje:
200g voita
200g tummaa suklaata
2dl kondensoitua maitoa
2½dl sokeria
4 kananmunaa
2dl vehnäjauhoja
1dl kaakaojauhetta
16 After Eight minttutäytteistä suklaata
Valmistus:
1.Sulata voi ja suklaa miedolla lämmöllä kattilassa tai mikrossa. Anna jäähtyä.
2. Mittaa sokeri, munat ja kondensoitu maito kulhoon. Vatkaa ainekset sekaisin. Lisää seokseen suklaa-voi seos.
3.Yhdistä toisessa kulhossa jauhot ja kaakaojauhe. Siivilöi jauhoseos taikinaan. Sekoita kunnes taikina on tasaista.
4.Vuoraa suorakaiteen muotoinen piirakkavuoka (noin 20*30cm) leivinpaperilla. Kaada puolet taikinasta vuokaan ja levitä tasaiseksi. Aseta taikinan päälle 16kpl After Eight minttusuklaita. Kaada loput taikinasta konvehtien päälle ja tasoita.
5.Paista uunissa 180 asteessa noin 25min. Brownie on valmista kun pinta on rapea, mutta tikulla kokeiltaessa siihen tarttuu vielä taikinaa. Anna jäähtyä vuoassa ja leikkaa neliöiksi.
Jälkipuheet
Taikinan valmistus oli helppoa ja nopeaa. Sulatin voin ja suklaan hellalla kattilassa miedolla lämmöllä. Vatkasin sokerin, munat ja kondensoidun maidon yleiskoneessa ja lisäsin joukkoon jäähtyneen suklaa-voi seoksen. Lisäsin joukkoon vielä jauhoseoksen. Taikina oli koostumukseltaan aika paksua ja venyvää.
Kaadoin osan taikinasta vuokaan ja asettelin After Eight suklaat mahdollisimman tasaisesti. Onneksi tässä leipomuksessa ei haitannut yhtään että suklaat oli vähän rujon näköisiä 😅 Kaadoin myös loput taikinat vuokaan.
Paistossa tapahtui jotakin hämminkiä, koska vielä puolen tunnin paiston jälkeen taikina oli ihan vetelää. Jatkoin paistoa vielä noin 15 minuuttia, jonka jälkeen pinta alkoi näyttää jo kuivahtaneelta. Brownie oli edelleen sisältä kuin venyvää suklaapurukumia ja leikkaaminen annospaloiksi oli liki mahdotonta 🤔
Pistin vuoan jääkaappiin yöksi ja seuraavana päivänä brownie oli jämäköitynyt niin, että sitä pystyi jo syömään. Maku oli todella suklainen ja herkullinen 😋 Ei mikään terveysleivos kyllä! Mielestäni maku vain parani päivä päivältä ja After Eigh suklaat maistui todella kivasti. Eli maku hyvä, mutta koostumus erikoinen. En tiedä olisiko uunin pitänyt olla vielä kuumempi vai mikä tilanteesssa olisi auttanut…
Kyllä ihan suosittelen kokeilemaan makunsa vuoksi tätä reseptiä, etenkin jos After Eigtit tai muut vastaavat joulusuklaat pyörii vielä kaapeissa 😁
Ensi kerralla yhdistetään pähkinä ja raparperi!